Tänne keräilen ajan kanssa hyväksi havaitsemiani ruoka- ja leivontaohjeita. Kaikki niistä ei suinkaan ole itse keksimiäni, vaan jostain saatuja. Pyrin laittamaan ohjeeseen myös lähteen.

Mummun rieskat:
1 litra piimää
pari desiä perunamuusia
n 1/2 rkl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
vehnäjauhoja
ohrajauhoja

Jauhoja laitetaan ihan oman mielen mukaan, jos haluaa pehmeämpää rieskaa, niin silloin kannattaa laittaa enemmän ohra- kuin vehnäjauhoja. Taikinan teossa ei muuta kommervenkkiä ole kuin, että kaikki sekaisin. Leivinjauhe kannattaa laittaa aika loppuvaiheessa pienen jauhomäärän seassa.

Rieskoja paistetaan 300 asteessa muutama minuutti. Ja leipurin tulee toki maistaa uunilämmintä rieskaa, jossa on voita päällä. Herkkua!

21.04.07
Tässäpä jostain poimimani omenapiirakan ohje.
3 munaa
3.5 dl sokeria
1dl kermaa
3 dl maitoa
7 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
120 gr voisulaa

Pinnalle: omenaa ja sokeri-kaneliseosta sekä voinokareita.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita maito ja kerma keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita. Lopuksi kääntele sekaan voisula.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita lohkotut omenapalat taikinan päälle ja ripottele pinnalle sokeri-akneliseos ja voinokareita.
Paista uunissa noin 175 asteessa kunnes kypsää.

Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kera!

Ja sitten marjapiirakan ohjetta, tämä ohje on työpaikan arkistoista kaivettu, valitettavasti en tiedä tämän keksijää.
Pohja:
3 munaa
4,5 dl sokeria
noin 5-6 dl vehnäjauhoja
noin 1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
noin 200 gr sulatettua rasvaa
reilu 2 dl maitoa

Pinnalle mustikoita ja vadelmia, saa olla ihan reilusti

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon yhdessä maidon ja sulatetun rasvan kanssa. Kaada taikina uunipellille. Ripottele päälle marjat. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.